Een stukje historie over ons bedrijf

De gebroeders Uittenbogerd

Het is begin jaren zestig; Kees en Jaap Uittenbogerd starten met Uittenbogerd Heukelum B.V. De grote passie van de twee broers uit het kleine Heukelum is gebruikte machines. Of het nou gebruikte auto’s zijn of vrachtwagens of zelfs landbouwmachines, dat maakt niet uit. Ze moeten er aan kunnen sleutelen. Ze kopen gebruikte machines op en repareren ze, zodat ze die vervolgens weer kunnen verkopen. Ook als je je kapotte wagen wilt laten repareren, sleutelen Kees en Jaap net zo lang totdat de wagen weer de weg op kan.

Zo’n tien jaar later, in de jaren zeventig, neemt de reparatie van vrachtwagens meer en meer af. De landbouw en alles wat daar technisch gezien bij komt kijken, wordt belangrijker voor het familiebedrijf. Deze specialisatie is grotendeels toe te kennen aan de ruilverkaveling die in de jaren ’70 plaatsvindt. Door ruilverkaveling ontstaan grotere stukken land, waardoor ook schaalvergroting beter mogelijk is. Die schaalvergroting brengt een explosieve groei aan machines met zich mee en daarmee een toename van reparaties en handel van landbouwmachines en -werktuigen.

De Uittenbogerds zijn tot die tijd 1973 dealer van het Poolse Ursus en het Wit-Russische Belarus. Beide merken worden overigens nog steeds geproduceerd. Maar sinds 1973 is Uittenbogerd Heukelum B.V. een Fiat-dealer.

Van Fiat naar New Holland

De schaalvergroting in de landbouw zet door, waardoor het aantal bedrijven afneemt. Hierdoor investeren de broers  in een neventak, om hun klanten nog beter van dienst te zijn en hun werknemers goed aan het werk te houden. In 1991 zetten zij daarom de afdeling ‘grondverzet’ op. Ze sluiten dealerschappen met grote merken als Caterpillar en IHI om klanttevredenheid te blijven garanderen en de beste service te kunnen verlenen.

 

In 1992 verkoopt Ford alle aandelen van haar tractormerk New Holland aan Fiat, waardoor Fiat, die al aandeelhouder was, de enige aandeelhouder wordt. Met die overname verwerft Uittenbogerd Heukelum B.V. het New Holland-dealerschap. Na de fusie van Fiat en Ford in 1992 verwerft het bedrijf het New Holland dealerschap.

Door de jaren heen kiest de familie Uittenbogerd altijd voor nieuwe kansen om de agrarische en industriële sector zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Zo vindt bijvoorbeeld op 1 april 1997 de overname plaats van Lamego Gorinchem. Hiermee vergroot het machinebedrijf het verzorgingsgebied aanzienlijk. En door de groei en blijvende vernieuwing wordt in 1999 het nieuwe pand geopend.

Nieuwe generatie

Sinds 2001 is het bedrijf overgenomen door de nieuwe generatie. Het blijft hierdoor een familiebedrijf met dezelfde motivatie en nieuwe energie. In de jaren groeit de organisatie meer en levert dat zelfs zelfstandige ondernemingen op die zich beter kunnen focussen op hun eigen expertise. Zo is sinds 2007 de afdeling voor bedrijfswagens onder de naam BE – Combi B.V. verdergegaan. De medewerkers van Uittenbogerd Heukelum B.V. zijn gedreven en gepassioneerd en dat blijven ze.

Ze staan klaar om u te helpen met het vinden van de geschikte machine, zowel nieuw als occasions, ze helpen u in de werkplaats en onderweg en in de winkel en het magazijn staan de medewerkers klaar voor alle vragen over onderdelen en producten. Dat is Uittenbogerd Heukelum B.V. Landbouwmechanisatie en grondverzetmachines.

Verder met de landbouwmechanisatie en grondverzet machines zoals u van ons gewend bent.